U bent hier

Masterclasses

Masterclass 1: Nieuwe vormen van medezeggenschap

Vrijdag 22 april van 16:00 – 18:00
Locatie: Magentazorg, Titanialaan 15, Heerhugowaard

Dick Termond is specialist in zinvolle medezeggenschap en heeft verschillende vernieuwingstrajecten voor medezeggenschap geleid. Tijdens deze masterclass gaat hij in op de verschillende vormen van medezeggenschap en geeft een aantal voorwaarden voor goede medezeggenschap.
Vervolgens ga je zelf nadenken over bijvoorbeeld welke vorm van vernieuwing jou aanspreekt en waarom? Welke vorm zou goed passen bij de zorginstelling waar jij voor werkt?

Masterclass 2: Flex en medezeggenschap

Vrijdag 6 mei van 16:00 – 18:00
Locatie: Amstelring, Nachtwachtlaan 20, Amsterdam

Hoe kunnen flexkrachten betrokken worden bij de medezeggenschap? De relatie tussen flex en medezeggenschap is nu vaak nog ingewikkeld. Johan Berends van Metamorfase geeft zijn kijk op dit onderwerp tijdens de masterclass. 

 

 

Masterclass 3: Digitale medezeggenschap

Vrijdag 20 mei van 16:00 – 18:00
Locatie: Esdégé-Reigersdaal, Krusemanlaan 88, Heerhugowaard

In deze masterclass maak je kennis met nieuwe tools en hoe en waarom zij ingezet kunnen worden. Daarnaast staan we stil bij de rol en positie van de or bij organisatieontwikkeling: niet de wet staat centraal of de cao maar de ‘bedoeling van medezeggenschap’. Wat is dat binnen jouw bedrijf of instelling? Van daaruit bekijken wat voor middelen de or kan inzetten is een beproefde weg naar stevige en moderne participatie.

Maurik Dippel (CouncilWise) en Bob Vermaak (Wiekiesjij/e-Democracy) zullen deze masterclass leiden.

 

Masterclass 4: Generaties op de werkvloer

Vrijdag 3 juni van 16:00 – 18:00
Locatie: Cordaan, Nieuwe Keizersgracht 1a, Amsterdam

Tijdens deze masterclass komt de werking van leeftijdsdiversiteit in organisaties aan bod. Wat typeert bepaalde generaties en hoe ga je daar mee om? Voor een duurzame medezeggenschap is het belangrijk dat jongere en oudere collega's elkaar op waarde schatten en versterken.

 

 

Masterclass 5: Zelfsturing in organisaties, wat betekent dat voor MZ?

Vrijdag 17 juni van 16:00 – 18:00
Locatie: Omring, Nieuwe Steen 36, Hoorn

Tijdens deze masterclass wordt dieper ingegaan op de toepassing van zelfsturing bij de zorginstelling waar jij voor werkt.